Kant Jagtrejser

VELKOMMEN TIL KANT JAGTREJSER

Menu Kant Jagtrejser
   
 

FORSIDE

  GENERAL INFO
  FIRMA INFO
  JAGTREJSER/PRISER
  TROFÆAFGIFTER
  TILBUD
  JAGTFILM
  FOTOGALLERI
  JAGTHISTORIER
  KATALOG
  KONTAKT
  LINKS
  ADMIN.

 

17-01-2011
6 online !

Drivjagt Polen januar 2011 af Ulrich Morsing


En dag før jul kom min gode jagtkammerat Poul forbi og spurgte om ikke jeg skulle med på drivjagt først i det nye år.

Det mente min evigt forstående kone, at jeg ville blive et langt bedre menneske af, så efter at have brugt 18 sekunder på at tænke det godt igennem, sagde jeg ja tak.

Dagen oprandt hvor vi skulle af sted, og efter små 12 timers transport, ankom vi til Trzebelino hvor vi skulle jage i 3 dage.

Efter et godt måltid mad kom jagtlederen og gennemgik parole for jagten. Hind, kalv og svin var til afskydning, og hjorte havde de ikke flere tilbage af på kvoten.

Efter en god nats søvn stod vi op til tørt og klart vejr, perfekt. Havde været lidt bekymret, da der havde været ned til18 graders frost ugen før, vi tog af sted.

I første såt så jeg ikke noget, men i anden såt får jeg en kongepost, og der går da heller ikke længe, før der kommer en rudel på ca. 25 krondyr, der vil bagud af såten

Jeg er heldig at få skudt 2 kalve og 1 hind, - egentlig en ret god start. Resten af dagen får jeg ikke flere chancer, men ser pænt med vildt.

Mine kollegaer har også haft heldet med sig, så vi har pæn vildtparade til aften. Efter et godt varmt bad og en fyldt mave, kommer den ene mere tvivlsomme jagthistorie efter hinanden, og vi får nogle gode grin, før vi går til køjs.

Dag 2 starter fremragende, i anden såt kommer en rudel på ca. 15 dyr forbi min post. Der er et par mindre hjorte i flokken og også 2-3 spidshjorte - dem skal jeg helst ikke have skudt nogen af, og da de trækker over sporet 40 m. fra mig, kommer de bare i en stor klump.

Det er helt håbløst at få en fri, og det går jo lidt stærkt det hele, men bagerst kommer en enlig hind, så den skyder jeg.

Dagen igennem bliver der set masser af vildt, - min kammerat Poul ser på en enkelt post en hjorterudel på ca. 50 dyr, - et imponerende syn i en polsk højskov med snedækket bund og frost klart vejr. Et billede der sidder fast på nethinden i dejligt lang tid.

Resten af dagen har jeg ikke skudchance til mere, men det har de andre på holdet heldigvis, for der ligger 25 dyr på paraden da dagen er omme.

Mine 2 rejsekammerater, Leif og Poul, har ikke rigtig meldt sig ind i kampen endnu, men dem er jeg nu ikke så bekymret for. De er et par rutinerede jægere, der er klar når chancen byder sig.

Efter endnu mere god mad og endnu mere mandehørm er jeg egentlig ved at være klar til at se dyner. Frisk luft og jagt er en god cocktail til en god nats søvn.

På 3 og sidste dag melder mine følgesvende sig for alvor ind i kampen med 5 stk. til dem hver, selv skyder jeg en enkelt hind, som bliver den eneste chance jeg får den dag. Vi stopper allerede kl.14 med at jage, da der ikke er mere strøm på hunde og drivere, og det er vi helt på det rene med.

De har gjort et super stykke arbejde, 32 krondyr, 31 svin og en ræv fordelt på ca. 18 såter, det er svært at få meget bedre, så hvis Poul eller Leif skulle få den ide med en vinterdrivjagt igen, så er jeg helt sikkert klar.

Med venlig hilsen Knæk og bræk Ulrich Morsing.  
 
 

Klik op ovenstående billede for at se et fotogalleri

Exit

bund.asp Kant Jagtrejser